Generelt 11 september 2023

Studerende fik central rolle i anlægsopgave

Studerende fik central rolle i koncentreret anlægsopgave
I en større og meget tidskoncentreret anlægsopgave for Region Hovedstaden fik DTU-studerende en central rolle, som bidrog til, at opgaven blev løst til tiden og i forventet kvalitet.

I slutningen af maj rykkede Tscherning ind på byggepladsen i forlængelse af Bispebjerg Hospital, hvor Region Hovedstaden i skrivende stund bygger rammerne for fremtidens Psykiatri. Anlægsopgaven omfattede 100.000 ton jord og grus, der henholdsvis skulle fjernes og tilføres. Anlægsopgaven skulle afvikles henover sommeren 2023 i månederne fra ultimo juni til primo august. En opgave af den størrelse midt i en sommerferieperiode kunne godt have været svær at levere på, men med et engageret sjak, en god koordinator og entrepriseleder i form af en DTU-studerende og en formidabel planlægning blev opgaven leveret efter planen.

Opgaven krævede 6.000 kørsler
Tscherning er efterhånden blevet en betydelig spiller i markedet for anlægsprojekter, så anlægsopgaven i Bispebjerg lå lige til højrebenet. Trods ferieafvikling og en våd juli måned leverede sjakket optimalt på opgaven. Opgaven bestod i at udgrave 60.000 ton jord fra et område på 20.000 m2 og derpå skulle der på samme areal tilføres 40.000 ton grus. Der blev på to måneder gennemført 6.000 lasbilskørsler á 35.000 kg pr. lastbil.  

En koordinerende rolle
Opgaven krævede en stram styring og planlægning, og ikke mindst gedigen koordinering. Afdelingschef Toufik Ghillassi, som havde hovedansvaret for opgaven, valgte at sætte DTU-studerende Niklas Rasmussen ind i den koordinerende rolle – en beslutning Toufik ikke har fortrudt.

- Jeg kendte Niklas i forvejen, og min fornemmelse var, at den rolle kunne han godt løfte. Niklas havde på det tidspunkt været tilknyttet Tscherning i et års tid i forbindelse med sit studie som ingeniør på DTU. Niklas’ tilgang til opgaver og kollegaer, herunder hans gode samarbejdsevner og fokus, var afgørende for valget. Niklas’ ansvar steg proportionalt med opgavens fremdrift og i samråd med mig. Det blev hurtigt tydeligt, at Niklas var tryg i koordinatorrollen, og mestrede det krævede overblik, og det bidrog til at opgaven blev løst efter planen., fortæller Toufik Ghillassi, afdelingschef i Tscherning.

Ligesom med Niklas, påtager Tscherning sig ofte ansvaret for at udvikle og understøtte de studerende i deres uddannelse. Tscherning har jævnligt konstruktører og ingeniører i praktik, og nogle af dem får også studiejob hos os imellem praktikperioder. Toufik har pt. to studerende tilknyttet sin afdeling, hvoraf den ene er Niklas og den anden er Kristian, som arbejder på en anlægsopgave på Papirøen.

Ansvar, praktisk erfaring og god vejledning har givet et lærerigt afsæt
Ifølge Niklas selv, havde han ikke de store betænkeligheder ved at påtage sig opgaven. Hans tilknytning til Tscherning og kendskab til Toufik Ghillassi, afdelingschef, og Rune Thomsen, projekteringsleder, gjorde ham tryg i at løbe efter opgaven.

- Da jeg hørte om opgaven, tænkte jeg, det er en chance, jeg er nødt til at gribe. Opgaven og ansvaret tiltalte mig, og jeg tænkte, at jeg kunne lære en masse i den rolle. Mit ønske om at lære er blevet realiseret. Jeg har blandt andet erfaret, at hvis man vil være dygtig teoretisk, så må man forstå det praktiske. Med andre ord, så har jeg måtte indse, at forskellen mellem studie og den virkelige verden er stor. I den virkelige verden, vil ens planer ofte blive udfordret af problemer, der pludselig opstår. Problemerne skal løses, både hurtigt og bedst muligt. På studiet er der anderledes god tid til at planlægge, nørde detaljer og genoverveje løsningsmuligheder mange gange.

En kombination af teoretisk forståelse fra universitet, praktisk forståelse fra entreprenørfaget og min tidligere uddannelse som landmand, samt god vejledning af både Toufik og Rune, har hjulpet mig til at træffe beslutninger i forhold til opgaven på Bispebjerg, fortæller Niklas, der har en god forståelse for entreprenørmaskiner og procesoptimering, idet han også har en uddannelse som landmand bag sig.

Når der opstod problemer eller der skulle tages nogle meget afgørende beslutninger hvor Niklas kunne være usikker, var Toufik altid klar på at give råd og vejledning ifølge Niklas. En af de bedste råd, som Niklas fik af Toufik i løbet af opgaveperioden var, at det er de færreste bekymringer, som rent faktisk bliver til problemer.

- At de færreste bekymringer ikke udvikler sig til problemer, betyder ikke, at jeg kan lægge ansvaret fra mig, men giver mig en strategi til at prioritere og forebygge på de vigtigste og mest potentielle udfordringer.  

Anlægsopgaverne vokser i Tscherning
I de senere år er antallet af anlægsopgaver vokset markant. Det er byggemodningsopgaver, LAR-arbejder, og større anlægsopgaver som fx Fælledby, Køge Nord og Papirøen.

- I takt med at vi vokser på anlægsdelen, så forpligter vi også til at bidrage til udviklingen af de studerende på de relevante uddannelsesinstitutioner. Dvs. tilbyder praktikforløb, studiejobs og på anden måde stå til rådighed. Vi vil nu og i fremtiden have fokus på udvikling og inddragelse af mange studerende - og forhåbentlig bliver de en fast del af Tscherning på sigt, siger Rune Madsen, produktionsdirektør i Tscherning.    

Faktaboks:
Niklas Lyng Rasmussen, 24 år.
Studie: 5. semester på ’Byggeri og infrastruktur’ på DTU (Diplomingeniør)
Baggrund: Uddannet EUX landmand fra Dalum Landbrugsskole
Studierelevant arbejde: Har været ansat i Tscherning siden juni 2022.

Fotos: Teamet og byggepladsen på Bispebjerg (Tscherning)

Det sker hos Tscherning

seneste nyheder

29 februar 2024

Tscherning sponsorerer spritnyt kvinde elite-cykelhold

13 februar 2024

Bæredygtig udvikling med Danmarks Indsamlingen

05 februar 2024

Tscherning ansætter erfaren nedrivningsdirektør

02 februar 2024

Genbrug - fra vision til virkelighed

21 juli 2022

Fra tanke til handling - genbrug af huldæk

22 juni 2022

Tscherning åbner i Jylland

14 juni 2022

Tscherning på forsiden af Børsen Byggeri

20 maj 2022

BEE ENGAGED!

18 marts 2022

3 x 10 år hos Tscherning

23 februar 2022

I dag er vi ualmindeligt stolte - og med god grund

15 august 2022

Invitation til jubilæumsfest

28 august 2022

Skal der være fest…

30 august 2022

Nedrivningsdirektør hos Tscherning fylder 50 år

27 september 2022

Fra indsat til ansat: På skolebænken i fængslet

07 december 2022

Tscherning og Raundahl & Moesby i fuld gang på Risskov Brynet

12 januar 2023

Over 50 års anciennitet: Et stort farvel til to seje Tscherning-herrer

19 januar 2023

Udgravning af dampkamre med logistisk planlægning i fokus

20 april 2023

Ny markedschef hos Tscherning

24 maj 2023

Ombygning med fokus på genanvendelse

04 august 2023

Søren Tscherning fylder 60 år

15 august 2023

Bæredygtig byudvikling i Lisbjerg

04 september 2023

Mere i nedrivning end blot at smadre ting

11 september 2023

Studerende fik central rolle i anlægsopgave

20 november 2023

Temaprisen ved Årets Ejerleder 2023

15 januar 2024

En del af holdet

22 januar 2024

Funktionel førstehjælpscontainer

22 marts 2024

Tscherning er indstillet til Renoverprisen 2024

08 april 2024

Køge Nord: Innovative løsninger udvikler ny bydel

11 april 2024

ASBEST: Sikkerheden er førsteprioritet

16 april 2024

Tscherninghuset on-line

18 april 2024

Indvielse af Tscherninghuset

19 april 2024

ÅRETS RENOVERPRIS: TSCHERNINGHUSET ER VIDERE

11 august 2022

Historisk stærkt regnskab for Tscherning

11 oktober 2022

Ny økonomidirektør hos Tscherning

28 august 2023

Årsregnskab 2022-2023: Omsætningsrekord igen

se alle