Generelt 15 august 2023

Bæredygtig byudvikling i Lisbjerg

Aarhus Kommune har en målsætning om at reducere CO2-forbruget væsentligt samt om at blive en CO2-neutral by i 2030. Og her kommer lidt af Tschernings erfaring med bæredygtighed i spil.
 

Solenergi og CO2-besparelser

I Aarhus-bydelen Lisbjerg er Aarhus Kommune i fuld gang med anlæggelse af et af Danmarks største byudviklingsprojekter, som på sigt skal huse 25.000 nye beboere samt skoler, institutioner, butikker og tusindvis af arbejdspladser. Og her skal Tscherning bidrage med anlæggelse af Jesper Kleins Gade, som skal give områdets beboere nem adgang til bl.a. Letbanen og bymidten i Lisberg.

Og netop anlæg af veje er betydelige poster på kommunens CO2-budget. Det er derfor vigtigt, at Tscherning i samarbejde med Aarhus Kommune finder løsninger, som reducerer CO2-forbruget mest muligt.

Det indebærer bl.a., at Tscherning som en af de første i Skandinavien har udviklet mobile solcelleanlæg, som efter den foreløbige plan vil blive opstillet i Lisbjerg og forsyne skurvogne med 100% grøn solenergi i dagtimerne; skurvogne, som skal fungere som opholdsrum og kontor gennem hele byggeperioden.
 

De grønne kompetencer er i spil

”Det er en meget positiv oplevelse at arbejde sammen med Aarhus Kommune, da kommunen har en meget klar holdning til, at projektet skal udføres så bæredygtigt som muligt. Det har givet os mulighed for at bringe vores grønne kompetencer og erfaring i spil," fortæller Tobias Fogh, som er Markedschef og daglig leder for Tscherning i Jylland.

"Vi har bl.a. fundet CO2-besparelser på de største poster som cement, betonrør og asfalt, uden at gå på kompromis med kvaliteten – og endda en anelse billigere end de konventionelle løsninger. Ved at finkæmme projektmaterialet grundigt har vi fundet yderligere CO2-besparelser på 15 tons, så der nu er en samlet reduktion i projektet på ca. 145 tons,” slutter Tobias Fogh.

 

 

Har du spørgsmål til projektet?

Eller vil du vide mere om, hvordan Tscherning kan hjælpe dig og dit projekt til at blive mere bæredygtigt?


Så kontakt vores eksperter: 

Tobias Fogh
Markedschef hos Tscherning Jylland
Tlf: 2055 2265
tobias@tscherning.dk

Jakob Orbesen
Chef for Grøn Forretningsudvikling
Tlf: 2132 0321
jorb@tscherning.dkDet sker hos Tscherning

seneste nyheder