Generelt 24 maj 2023

Ombygning med fokus på genanvendelse

Ombygning hos Tscherning sker med den cirkulære økonomi i centrum

Hele byggebranchen taler om genanvendelse og cirkulær økonomi, og der er rigtig mange ambitioner på området.

Men spørgsmålet er, hvordan vi konkret kan løse udfordringerne omkring genanvendelse. Kan producenterne, entreprenørerne og bygherrerne finde nye løsninger, hvor flere genanvendte materialer indgår i byggeriet?

Svaret er JA – men det kræver stor tålmodighed, forandringsvillighed og god logistik.

Tscherning har egen bæredygtig legestue i baglokalet

Hos Tscherning er vi allerede i fuld gang med genanvendelse og genbrug, og vi har endda skabt vores egen ”bæredygtige legestue” i baglokalet. Det mest optimale er nemlig, når bygherre og entreprenør selv kan genanvende gamle materialer i nye projekter. Og derfor genanvender vi selv byggematerialer i stor stil, når vi netop nu ombygger vores gamle lagerlokaler i Hedehusene til moderne kontor- og mødefaciliteter.

Her er målet at benytte genbrug fra vores egne nedrivningsprojekter og dermed få et konkret projekt, hvor vi kan gå ”all-in” på den cirkulære økonomi. Så vi bruger blandt andet genanvendte loftspaneler og tegl, gamle stålprofiler til etageadskillelse, genbrugstræ til mødelokaler, gamle vandtanke til toiletvand, isolering med græs, in situ betonvægge, som udskæres til vægelementer og huldæk, der genbruges til indskudt dæk.

Vi høster massevis af god erfaring med de udfordringer, der kan opstå, når man vil udvikle en økonomisk bæredygtig forretning med genbrug. Så vi er klar til at følge med udviklingen og har allerede fået et godt forspring.

Vil du vide mere om dine muligheder for at genanvende materieler i byggeriet? Så kontakt:

Henrik Burkal | Markedschef

Tlf. 5072 2022

Mail: hbur@tscherning.dk


Har du spørgsmål til Tschernings ombygningsprojekt? Så skriv til KMA-chef Anja Lyberthanbl@tscherning.dk eller kommunikationschef Birgitte Hanssonbirgitte@tscherning.dk.

Det sker hos Tscherning

seneste nyheder