om tscherning

Navnet Tscherning og vores historie

Fundamentet for Tscherning har altid været grønt.

Allerede som helt ung begyndte Georg Tscherning at signere sine skoleopgaver med en stregtegning af grantræer. Så nært var hans forhold til naturen. Og da han som entreprenør i 1975 købte sin første gravemaskine for 5.000 kr. og begyndte at leje den ud med sig selv som fører, var hensynet til miljøet altid et fokus for hans forretning. 

Siden gik det slag i slag, og forretningen blev udvidet med en ny gravemaskine hvert år. De første 18 år bestod forretningen primært i at udleje entreprenørmaskiner. Men op gennem 90’erne blev fokus drejet over på først nedrivning og sidenhen også anlægsarbejde. Og den grønne grundtanke er en rød tråd igennem historien. 

Generationsskiftet i 1997, hvor Søren Tscherning overtog posten som administrerende direktør fra sin far, blev startskuddet til en vækstrejse, og siden har Tscherning udviklet sig til at være en af de mest anerkendte nedrivningsvirksomheder. Tscherning har i dag Danmarks største kapacitet på området. 

Med årene er Tscherning også blevet kundernes foretrukne valg, når det kommer til samarbejde om ansvarlig byggemodning, LAR-arbejder og andre anlægsopgaver. Senest er forretningen blevet udbygget med det selvstændige Tscherning Beton, så vi i dag kan tilbyde vores kunder synergien i en komplet byggeproces – fra cirkulær nedrivning af en udtjent bygning over byggemodning til konstruktion af fundamenter og nyt råhus. 

Samtidig er et af Tschernings særkender ikke mindst blevet evnen til at koordinere opgaverne, hvad enten det gælder nedrivning, anlægsopgaver eller miljøsanering. Også på miljøområdet viser Tscherning fremsynethed og har med grundig forberedelse altid været blandt de første, når nye miljøopgaver skulle løses. 

Søren Tscherning tiltrådte som adm. direktør i 1997.

Søren Tscherning tiltrådte som adm. direktør i 1997.

Kundernes fokus på kvalitet og miljø

Tschernings kunder er både små og store. Men i takt med at de store er blevet større, har Tscherning løbende udviklet sig og honorerer bl.a. alle de krav, der stilles til dokumentation af arbejdets udførelse. Derfor er Tscherning en af de bedste i branchen til at styre projekter og til at sikre kvaliteten, miljøet og arbejdsmiljøet. Det mest synlige tegn på det er, at Tscherning i 2003 udviklede sit eget KMA-ledelsessystem, der i en og samme arbejdsgang opfylder kravene til tre ISO og OHSAS certificeringer m.m.

Se filmen om vores grundlægger Georg Tscherning

Afspil video

TSCHERNINGS HISTORIE

 • VI UDVIKLER OS...

 • 2020

  Tscherning opkøber den mindre anlægsentreprenør Gravmand A/S i Birkerød, som er specialister i både jord- grave- og anlægsarbejde.

 • 2013

  Det fortsat stigende antal maskiner resulterer i, at Tscherning i 2016 køber en stor grund på Lillemosevej i Hedehusene, som fortsat fungerer som Tschernings materielplads med over 100 maskiner.

 • 2012

  Tscherning Akademiet opstartes, som både tilbyder relevante faglige kurser og sikrer, at alle medarbejdere forstår virksomhedens grønne ånd, dens historie, værdier og ambitioner.

 • 2010

  Tscherning opkøber virksomheden Total Diamanten ApS, som er med til at sikre velplanlagt og sikker udførelse af alle former for skæring og boring i beton, mursten og asfalt samt gulv og vægskæring.

 • 2003

  Tscherning udvikler et nyt KMA-ledelsessystem. En af de helt store fordele er, at systemet i samme arbejdsgang opfylder kravene til tre ISO- og OHSAS-certificeringer.

 • 1997

  Sønnen Søren Tschernings starter sin karriere i virksomheden. Herefter udvides omfanget af anlægsopgaver betydeligt. 

 • 1975

  Tschernings historie starter i 1975, hvor Georg Tscherning køber sin første gravemaskine med en udbetaling på 5.000 kr. Idéen er at leje sig selv og maskinen ud, hvilket hurtigt bliver en succes.