BaneGaarden

Tscherning leverer en lang række genbrugsmaterialer direkte til bygherre fra vores andre projekter.

 • Entrepriseform

  Underentreprise

 • PROJEKT TYPE

  Nedrivning

 • PROJEKTPERIODE

  Juni 2019 – marts 2021

 • BYGHERRE

  DSB Ejendomsudvikling A/S, BaneGaarden ApS

BaneGaarden

BaneGaarden er i dag et af byens økologiske åndehuller med restaurationer, butikker og aktiviteter til alle aldre. Som deltager i udviklingen af projektet har Tscherning bl.a. leveret genbrugsmaterialer direkte fra vores andre projekter, heraf en stor del fra renoveringen af Statens Naturhistoriske Museum. BaneGaardens fantastiske tømmerlader, tegnet af overarkitekt Wencks kontor for over 100 år siden, er derfor i dag proppet med grønne genbrugsløsninger.

Tscherning indgår som samarbejdspartner på levering af genbrugsmaterialer til det store renoveringsprojekt af byrummet BaneGaarden. De bevaringsværdige trælader fra 1909 skal huse økologiske forretninger og restauranter mv., og vi er med på projektet helt fra begyndelsen. Vi kommer ind via Genbyg, som henviser til os, og herfra foregår en løbende dialog om forskellige løsninger. Vores input er nye ideer til, hvad der kan anskaffes til projektet og hvilke løsninger, der er mest hensigtsmæssige.

Det er et fagligt interessant, nytænkende og gennemført bæredygtigt projekt, hvor alt udføres i materialer som træ og lerpus, og der er brugt navere i en vision om at bevare respekt for håndværket.

Fordelen for begge parter er, aftager får materialerne direkte fra os, og desuden skal materialerne kun transporteres en gang. De fleste materialet stammer fra vores projekt på Statens Naturhistoriske Museum, herunder konstruktionstømmer samt kølerum, vinduer, døre, porte, granit, stålborde og trapper. Det er med andre ord en meget bred palet af materialer, der kan genbruges i opbygningen. Vinduerne er det mest synlige element – her er indsat optoglas på indersiden som forsatsruder. Fra vores nedrivning af det gamle vandrehjem på Amager Fælled leverer vi et industrikøkken, og også en række bevarede drivhuse står klar til den næste udvidelse af BaneGaarden-projektet.

Tscherning Anlæg udfører desuden en mindre byggemodningsentreprise, som omfatter dræn, etablering af p-forhold samt kloak og føringsrør til el. Derudover lægger vi stabilgrus i form af knust beton fra vores nedrivningsprojekt på Posten samt graver af til belægning i form af grus og flis og etablerer stier.

Referencer

SE ALLE