Det starter og slutter hos nedriveren
Vi søger konstant efter processer og procedurer, som reducerer klimaaftrykket i vores opgaver og øger mulighederne for genbrug og genanvendelse. Vi er derfor meget bevidste om, at vi som nedriver har en central rolle i ansvarlig byggeproces. Vi føler, at vi har et særligt ansvar for at få de rigtige metoder bragt i spil fra start. Det er også det, som Værdibyg omtaler som ’Nedrivningsprocessen som nøgle til cirkulært byggeri’ i vejledningen til cirkulær nedrivning fra 2021, som Tscherning har bidraget til.
Miljøsanering og nedrivning udgør cirka halvdelen af Tschernings forretning, og ved at styre hele processen sparer vi miljøet og byggeøkonomien for en del. For eksempel kan vi demontere hele bygningselementer og montere dem i en ny bygning. Og disse muligheder for at genbruge og upcycle materialer giver, sammen med en mere effektiv logistik, mulighed for at minimere ressourcespild og transport til og fra pladsen. Alt i alt sparer vi tonsvis af CO2 i form af indlejret energi, der bliver i materialerne, energi til produktion af nye materialer samt brændstof til bortskaffelse og anden transport.
I Tscherning arbejder vi aktivt for at afsætte materialer fra vores projekter til genbrug, up-cycling og genanvendelse. Vi har mange gode cases. Se eventuelt vores flotte film om bæredygtig nedrivning af Gl. Gladsaxe Skole. Og blandt andre projekter har Tscherning leveret en stor mængde genbrugsmaterialer til BaneGaarden og Ressourcerækkerne i København.
Vi arbejder smart med genanvendelse i dag, for nedrivning kræver stor teknisk ekspertise og brug af højt specialiseret maskineri. I fremtiden skal vi arbejde endnu smartere. Derfor forsøger vi altid at være på forkant med nye metoder og ny teknologi, som skal sikre, at vi altid kan imødekomme projektets krav til bæredygtighed.
Læs mere om vores samarbejder med forskellige organisationer om upcycling-projekter.
Du kan for eksempel læse om vores deltagelse i projekt ReSkur, der er et byggesystem til skure (fx opbevaring af cykler, affaldssorteringer eller kontorartikler), der er fremstillet af genbrugt træ og tegl fra tagrenoverings-affald.
Eller om vores samarbejde med blandt andet Teknologisk Institut og Lendager UP om upcycling materialer fra vores nedrivningssager til genbrug i nye byggerier.
Du kan også gå på opdagelse i genbrugsmaterialer, som vi og andre lægger op i portalen Bygcirkulært.dk.