Ansvar for klodens ressourcer

Vi sætter fokus på ansvarligt brug af ressourcer, genbrug og systematisk CO2-registrering i vores mange projekter.

Hos Tscherning arbejder vi konstant med at udvikle ansvarlig adfærd og cirkulær transformation som forretningsområde. Vi har et forspring, takket være vores fremsynede grundlægger. Men derfor har det alligevel krævet dedikation og innovation at tjene penge på at tænke ansvarligt i byggebranchen.

Genbrug og cirkulær transformation

Tiden, hvor materialer fra byggeriet per automatik blev kørt til forbrændingsanlægget, er ovre.
I Tscherning arbejder vi aktivt for at afsætte materialer fra vores projekter til genbrug, up-cycling og genanvendelse. På vores centrallager samler vi løbende de materialer, vi får ind, og finder aftagere via vores mange samarbejdspartnere.

Vi har mange gode cases. Og er du på udkig efter inspiration, er du velkommen til at besøge vores hovedsæde, Tscherninghuset, som er skabt på 89 % genbrugte, genanvendte og biobaserede materialer.

Ansvarlig brug af ressourcer

Som entreprenør kommer vi hver dag i kontakt med mange forskellige ressourcer på vores byggepladser. Vi ser det som vores vigtigste opgave at genbruge disse ressourcer så højt op i affaldshierarkiet som muligt.

For at skabe og fastholde værdien af de materialer, vi kommer i kontakt med, arbejder vi målrettet med at finde partnerskaber og aftagermodeller hos nye såvel som traditionelle virksomheder, der ønsker at være progressive sammen med os. Ligeledes investerer vi både penge og tid i at udvikle nye løsninger omkring udnyttelsen af nedtagne materialer sammen med uddannelses- og forskningsinstitutioner.

 

Systematisk registrering af CO2-udledning

I dag priser vi os lykkelige for flere års arbejde med systematisk indsamling af virksomhedens CO2-data. I EU står vi på tærsklen til en lovpligtig registrering, og Tscherning er så godt med, at vores data kan overføres til hvilken som helst af de standarder, som er i spil.

Det hjælper naturligvis ikke klimaet at registrere CO2 i sig selv. Men for at vi både som branche og samfund kan identificere områder, hvor CO2-udledningen skal sænkes, er det nødvendigt at registrere udledningen systematisk og ensartet. Derfor tilbyder vi også vores kunder at lave CO2-regnskab for vores del af arbejdet på et givent projekt, og vi er altid åbne for samarbejder om klimaforbedring og nedbringelse af CO2 med andre aktører indenfor byggeriet.

Elektricitet

Tscherning har igangsat en proces, hvor firmaets bil- og maskinpark løbende vil blive skiftet ud med elektriske alternativer. Elektriciteten på vores største lokationer er omlagt til CO2-neutral vindenergi fra Ørsted, og vi søger løbende at deltage i projekter, hvor der plantes træer og buske for at modvirke den CO2-udledning, som forårsages af vores produktion. Vi har bl.a. beplantet et areal på 2000 m2 omkring vores materielplads, hvilket svarer til en CO2e på 47.400 kg. CO2e.

Interaktivt genbrugshus
Se mulighederne for genbrug i dit nedrivningsprojekt

Bliv inspireret i vores interaktive genbrugshus.

Læs mere
Case
Tscherninghuset: Renoveret med 89 pct. genbrug
Tscherning Gruppens hovedsæde er transformeret med 89% genbrugs- og genanvendte materialer, og alt inventar på nær AV/IT-udstyr er enten direkte genbrug eller upcyclede ansvarlige produkter. Visionen var at skabe et hus, der viser Tschernings forpligtelse til fremme af cirkulær økonomi, ansvarligt byggeri og den bedste arbejdsplads.
Læs hele casen
Case
Nauticon nedtages med henblik på mest mulig genbrug
Siden januar 2023 har Tscherning hjulpet med at demontere dele af Nauticon-bygningen på Sluseholmen. Radiatorer er blevet afmonteret og sat op på ny, ligesom at inventar såsom gipslofter, kabler og elinstallationer er taget nænsomt ned. Alt sammen med målet om at genbruge mest muligt i renoveringen af den ikoniske bygning.
Læs hele casen
Har du spørgsmål om vores projekter eller ydelser? Vi er klar til at hjælpe!

Ring til os på +45 7020 7050, eller udfyld formularen – så vender den rette medarbejder tilbage til dig hurtigst muligt.