Løsninger

Vi vil gerne være her i mange år endnu

Tscherning var grønne allerede den gang, det at tænke i miljøhensyn, var en lidt hippieagtig ideologi, ingen fornuftige mennesker sådan tog rigtigt alvorligt.

Georg, vores grundlægger, designede vores logo med de grønne grantræer som sin underskrift allerede før, han overhovedet havde drømt om at blive entreprenør.

Og hvis man kigger mange år tilbage, har der nok været nogen, der har rystet på hovedet af nogle af de grønne tiltag.

I dag er virkeligheden en anden. Der er ingen virksomhed med respekt for sig selv, der kan fornægte deres ansvar over for vores klima og miljø. Men en ting er at sørge for at alle medarbejdere slukker deres arbejdscomputere, når de går hjem, eller at vælge den økologiske kaffe til maskinen. Den store forskel sker, når man overgår til at gøre miljøområdet til at være en del af selve forretningen.

Hos Danmarks grønne entreprenører Tscherning arbejder vi konstant med udviklingen af cirkulær økonomi som et forretningsområde.

Vi har et forspring, netop fordi den grønne tanke har været et pejlemærke for os ’before it was cool’. Men derfor har det alligevel krævet dedikation og innovativ tankegang at tjene penge på at tænke grønt i byggebranchen.

Vi har blandt andet en dedikeret udviklingschef, der holder styr på mulighederne for nye, grønne forretninger inden for nedrivnings- og anlægsområderne.

Og vi samarbejder med flere forskellige organisationer om grønne projekter.

Du kan læse mere om for eksempel vores deltagelse i projekt ReSkur, der er et byggesystem til skure (fx opbevaring af cykler, affaldssorteringer eller kontorartikler), der er fremstillet af genbrugt træ og tegl fra tagrenoverings-affald.

Eller vores samarbejde med blandt andet Teknologisk Institut og Lendager UP om at upcycle materialer fra vores nedrivningssager til genbrug i nye byggerier.