Det sker
  • Tscherning byggemodner ny bydel

Tscherning byggemodner ny bydel

Forsyningsselskabet KLAR forsyning har engageret Tscherning til at stå for byggemodning og udvikling af det nye bolig- og erhvervsområde i Køge, Køge Nord.

 Når den nye station, Køge Nord efter planen åbner 31. maj, vil man herfra kunne stige på både S-tog og den kommende højhastighedsbane mellem København og Ringsted.  

Det er meningen at det nye trafikknudepunkt skal danne centrum for udviklingen af hele det omkringliggende område, hvor der er store planer for både erhverv, boligbyggerier og infrastruktur.

Men før de mange byggerier kan påbegyndes, skal området klargøres. Og det projekt har bygherren, KLAR forsyning, nu indgået en aftale med Tscherning om at forestå.

Prisen var ikke vigtigst
- Vi er stolte over, at KLAR Forsyning har valgt os til denne opgave, som er udbudt som et tidligt udbud. KLAR Forsyning har ud over prisen lagt vægt på, at vi som entreprenører kan gå ind og bidrage konstruktivt til designet af projektet i tæt samarbejde med bygherre og rådgivere, fortæller produktionsdirektør i Tscherning, Rune Holm Madsen, og fortsætter:

- Det, de gerne ville have, er en entreprenør, som de kan arbejde tæt sammen med, og som er indstillet på at indgå i en værdiskabende dialog for alle parter. Derfor valgte de os, selvom vi ikke var billigst på prisen. Det er en samarbejdsform som passer helt perfekt til os i Tscherning, og den måde, vi udfører langt størstedelen af vores projekter.

En af de største og vigtigste delopgaver på Køge Nord-projektet er afvanding.

Når et område, der før har stået hen som fri natur, nu pludselig bliver belagt med veje og fyldt med bygninger, vil det naturligvis ikke kunne optage og bortlede lige så meget vand som før. Derfor skal der bygges både afvandingskanaler reservoirers og pumpesystemer. Det er blandt andet den del, Tscherning skal stå for.
En opgavetype, virksomheden efterhånden har en del erfaring med. Blandt andet fra en sag i Greve, hvor anlægningen af et 100.000 m2 stort logistikcenter har budt på en lignende udfordring, og tilsvarende afvandingssystemer derfor er blevet anlagt. 


Du kan læse mere om KLAR Forsyning på deres linkedin-page HER.

Gå tilbage