Nyheder
  • Så gik der hul på siloen

Så gik der hul på siloen

Det var endnu mørkt tirsdag morgen, da lokale fra Kalundborg begyndte at indfinde ved DLG-Siloen på Vestre Havneplads.

I kold blæst fra vandsiden og i regn og slud stod små og store parat. Og på slaget 08.00 faldt så det første slag nederst på en af de mange 48 meter høje silo-celler, som betonsiloen består af. Ved fjerde slag var der hul, og efter en lille times tid havde mand, maskine og den 2 tons kugle kæmpet sig vej til toppen gennem beton og gnistrende armering.

En del af de fremmødte undrede sig og fandt Tscherning-folk for at få svar på et for lægmand så indlysende spørgsmål: Hvorfor starter I ikke nedrivningen oppefra?

Maskinfører Hans Hansen er med et nyligt 45 års jubilæum som maskinfører en af Tschernings mest erfarne folk på posten. Han har ført den 50 tons maskine, der benyttes i Kalundborg – og i øvrigt er den eneste af sin art i Danmark, der er udstyret til kuglenedrivning – i noget nær en menneskealder. Derfor emmer hans svar på de fremmødtes spørgsmål da også af erfaring.

Starter jeg nedefra, så kan jeg trække metallet i armeringen over med wiren. Var jeg startet oppefra, så kan metallet bundte sig sammen, og så skal vi have folk op og skære det fri, fortæller han.

Nedrivningen af DLG-Siloen i Kalundborg skal være færdig i starten af juni 2015.

Se TV-Kalundborgs indslag om de første slag mod siloen her.

Hør P4 Sjællands live-interview med projektleder Frank Schultz Petersen og Kalundborgs borgmester Martin Damm her – start ved ca. 2t 36min.

Også TV2 Øst følger nedrivningen – se tv-stationens omtale af nedrivningens første slag her

Gå tilbage