Nyheder
  • Tine og Tscherning: Et match på værdier

Tine og Tscherning: Et match på værdier

DIREKTØRPROFIL: Tidligere har Tine Rasmussen siddet som økonomidirektør hos John Jensen VVS og som økonomichef hos MT Højgaard. Nu ser hun tilbage på en måned som ny økonomidirektør i Tscherning, hvor hun har fundet et match, som handler om mål, men ikke mindst måden hvordan.

53-årige Tine Rasmussen ser allerede tilbage på en lang karriere. Hun har været godt omkring i byggebranchen med langvarige stillinger hos John Jensen VVS og MT Højgaard – sidstnævnte går helt tilbage til dengang, man kunne være ansat for Monberg og Thorsen. Hun har siddet som leder i afdelinger med op til 14 medarbejdere, været en del af succesfulde vækstrejser og haft hænderne godt nede i forretningsoptimering og strategiprocesser. Nu er hun i færd med at lægge endnu et lag til sin karriere som en del af topledelsen i G. Tscherning A/S.

Vækst og optimering er stadig stærke drivkræfter, fortæller den erfarne direktør. Men det er i højere grad metoderne til at opnå vækst, der har fået Tine Rasmussen til at skifte karrierespor.

En dag ringer telefonen

Tine Ramussen har spillevende øjne og en beundringsværdig ro over sig. Der er både fasthed over hendes figur og beslutsomhed i hendes stemme. Og så smiler hun helt konsekvent Mona-Lisa-agtigt, varmt og underfundigt, når hun svarer.

”Det var fuldstændig uplanlagt. Jeg havde slet ikke tænkt på, at jeg skulle skifte job. Normalt, når sådan en headhunter ringede, plejede jeg at sige, at det har jeg ikke brug for. Men noget var anderledes ved det her,” fortæller Tine Rasmussen.

Det var en dag som de fleste andre. Men især headhunterens fremlægning af Tschernings grønne profil fik Tine Rasmussen til at rykke sig i den stol, som hun ellers følte sig solidt plantet i.

”Jeg blev grebet af Tscherning som virksomhed og af Søren Tscherning som person, da jeg mødte ham. Det er en spændende virksomhed, en virksomhed i vækst, som leverer nogle gode resultater, og hvor det også virker, som om der er en meget menneskelig del. Man bliver ikke kun ansat for sine kvalifikationer, men som det hele menneske, man er. Og så kan jeg godt lide den grønne profil, at der er et hjerte bag, og det ikke bare er noget, man gør, fordi det ser godt ud,” siger Tine Rasmussen.

Det fede ved at være ny

En måned inde er den nye direktør stadig i færd med at lære virksomhedens måder og mennesker at kende, og hendes hold på fem medarbejdere har haft førsteprioritet.

”Jeg ønsker at være den type leder, der har empati og er coachende. Jeg vil udvikle mine medarbejdere – jeg vil ikke bare fortælle dem, hvad de skal, men lade dem udvikle sig selv og deres egen stilling, sparre med dem i stedet for at fortælle dem, hvad resultatet eller løsningen er,” siger Tine Rasmussen.

Og allerede nu, en måned inde, praktiserer de den tilgang i teamet, tilføjer hun.

”Det kommer helt naturligt, når man er ny. Det er faktisk det fede ved at være ny – der bliver man nødt til at spørge ‘Jamen, hvad tænker du?’”

Fremtiden bobler

I Tschernings krystalkugle ser Tine Rasmussen vækst.

”Ja. Uden tvivl,” siger hun.

”Fordi det er en virksomhed fuld af mennesker med spændende visioner og en masse gode idéer – med vægten lagt på bæredygtighed.”

”Selvfølgelig vil der være nogle investeringer, som ikke giver penge på bundlinjen med det samme. Men der er ingen tvivl om, at de bæredygtige investeringer vi kommer til at lave, også foretages ud fra at der er økonomi i det. Det er strategien, og jeg tror på, at det er den vej, vi fortsat skal gå.”

Tine Rasmussen ser også en virksomhed i udvikling – en dynamisk og foranderlig størrelse.

”Jeg tror, der kommer til at være brug for meget forandringsparathed i de kommende år. Flere ting vil ændre sig, bl.a. fordi der er mange nye mennesker, der bidrager til Tschernings udvikling. Og så vil der hele tiden være et udsyn og en fremsynethed – jeg tror på ingen måde, det vil stå stille. Det vil hele tiden udvikle sig.”

Ikke mindst vil der fortsat være plads til det, som Tine Rasmussen kalder det hele menneske, tilføjer hun. Og for hendes eget vedkommende omfatter det tid til at være Tine med datter, dyr og rejser. Hendes datter Erica på 12 år er med direktørens egne ord kilde til sjov, til at blive udfordret, til at spejle sig i og genkende sig selv fra den alder, til glæde og til kærlighed. Den gigtsvage, gamle kat Felix bidrager med lidt ekstra nærvær. Og Ericas mange eventyr med heste giver gode fælles oplevelser, ud over deres mange rejser til både europæiske skidestinationer og familie i Australien.

Som en krølle på fortællingen om Tine Rasmussen som privatperson, der på en måde også sammenfatter hendes fremtid i Tscherning, siger hun:

”Der er stadig en lang liste over alt det, vi ikke har nået endnu – og det må gerne være aktivt.”

Gå tilbage