Nyheder
  • Arbejdet i Zoo fortsætter
  • Arbejdet i Zoo fortsætter
  • Arbejdet i Zoo fortsætter
  • Arbejdet i Zoo fortsætter
  • Arbejdet i Zoo fortsætter
  • Arbejdet i Zoo fortsætter
  • Arbejdet i Zoo fortsætter
  • Arbejdet i Zoo fortsætter

Arbejdet i Zoo fortsætter

Forleden gik G. Tscherning A/S i gang med endnu en opgave i Zoologisk Have.

Myreslugernes anlæg og størstedelen af lamaernes levested skal sammen med en mindre legeplads rives ned og G. Tscherning A/S har fået opgaven.

Også asfaltvejene i det godt 3.000 kvadratmeter store område skal nedbrydes og fjernes – alt sammen så der i stedet kan skabes plads til at samle nogle af havens dyr fra Australien, nemlig de tasmanske pungdjævle og de store kænguruer.

Hen over efteråret har formand Jesper Nielsen og op mod 10 Tscherningfolk dagligt haft deres gang i Zoo, hvor Den Arktiske Ring har gennemgået en større renovering. G. Tscherning A/S har stået for nedrivning af de betonstøbte klipper langs bassinerne hos isbjørne og sæler samt på fuglefjeldet.

– Det kan været en stor udfordring at arbejde her i Zoo, hvor der alle dage året rundt er åbent for publikum og arbejdsplads for zoo-folk, fortæller teknisk tegner i Zoo, Marianne Bjerg, der har stået for koordineringen af renoveringen af Den Arktiske Ring.

Hun har været glad for samarbejdet med G. Tscherning A/S.

– Tscherning har klaret det til Zoos store tilfredshed; de er løsningsorienterede og meget samarbejdsdygtige.

Manuelt arbejde tidligt om morgenen

I alt 538 ton beton er slået ned og fjernet, primært med håndkraft og kun enkelte steder med Brokk.

 

content/zoo-2---klippevaeg.jpg

Klippevæggene i beton, der normalt danner kulisse i bassinerne i Den Arktiske Ring, har G. Tscherning A/S revet ned. Vandet i bassinerne er nu tilbage, isbjørnene ligeså. Den nye klippekulisse kommer dog først op igen til efteråret.

 

Den store mængde manuelt arbejde har været nødvendigt. Dels fordi der mange steder ikke har været tilstrækkeligt med plads til maskiner i det store anlæg med de smalle passager. Dels fordi larm og rystelser ikke huer hverken dyr eller Zoo, der som en af landets største attraktioner ønsker at tage store hensyn til sine besøgende.

Betonbrokker og andet affald er smidt i kasser og samlet sammen, så det hurtigt og effektivt kunne løftes over anlæggets bjerge med en stor mobilkran. En mobilkran, hvis arbejde i øvrigt blev akkompagneret af løvebrøl. Løvefar kravlede nemlig hver gang op på det højeste sted i sit anlæg for at give sin højlydte kommentar til arbejdet hos isbjørnene.

Den slags oplevelser har G. Tscherning A/S’s folk haft mange af undervejs – de fleste dog tidligt på dagen. For mobilkranen må ligesom andre maskiner og lastvogne kun være i Zoo før kl. 10, hvor haven åbner.

Med andre ord er G. Tscherning A/S’s folk tidligt oppe, når dagens dont skal foregå i Zoo. Men at vækkeuret ringer lidt tidligere end normalt opvejes i høj grad af de oplevelser, som Zoo byder på som arbejdsplads – ikke mindst i morgentimerne, hvor ikke kun løvefar, men også mange andre dyr er mere årvågne og aktive, end besøgende oftest ser.

Ja, aber er nysgerrige

content/zoo-3---gibbon.jpg

content/zoo-4---gibbon.jpg

Netop som fotografen kommer forbi har gibbon-mor selvfølgelig ikke lyst til at sige dav. Men det har den ellers tit, fortæller Jesper Nielsen.

Formand Jesper Nielsen fortæller, at han har fået et par gode dyrevenner undervejs – en hvidhåndet gibbon med unge på armen kommer rendende, når han går forbi buret og kalder. De hilser pænt, giver hånd og den nysgerrige abe tigger om den spændende mobiltelefon, men bliver fornærmet, da den ikke får den og sætter sig og ser skulende på Jesper. Næste gang, han kommer forbi, hilser de dog igen pænt på hinanden. Også sælerne hilser på. Og nu hvor G. Tscherning A/S fortsætter arbejdet i nye områder af haven, kommer nye oplevelser med dyrene nok også til.

 

content/zoo-5---arktiske-ring.jpg

content/zoo-6---arktiske-ring.jpg

G. Tscherning A/S’ arbejde i Den Arktiske Ring har primært foregået i de udendørs anlæg og bassiner. Indvendigt har G. Tscherning A/S dog hjulpet med renovering af toiletter og andre publikumsarealer.

 

content/zoo-7---myreslunger-og-lama-anlaeg.jpg

content/zoo-8---myreslunger-og-lama-anlaeg.jpg

Myreslugernes hus og anlæg fjernes og lamaernes områder ligeså. G. Tscherning A/S er i øjeblikket i gang med nedrivningen af det ca. 3.000 kvadratmeter store område.

Gå tilbage