Om os

Georg Tscherning

Georg Tscherning

De fleste i nedrivningsbranchen ved, hvem Georg Tscherning er. Personlighed, håndskrevne fakturaer og en ligefrem måde at være på, har altid været Georgs kendetegn. Det gælder også fascinationen af naturen. Noget man ser i Tschernings vignet med konturerne af skoven, bjergene og månens genskin i vandet – i øvrig tegnet af Georg selv.

I 70’erne var Tscherning blandt de meget få, der udførte betonhuggearbejde og Georg fik derfor hurtigt navnet ”Huggeren”. Da han altid kiggede grundigt på betonen og kløede sig under hagen, når en opgave skulle prissættes, kom navnet ”Doktoren” og snart hed Georg ikke andet end ”Dr. Hug”. Faktisk var det så brugt, at Georg indarbejdede det, da han tegnede sit første logo, der viser et mejsel mod en flade.

I dag kan man i ny og næ stadig se Georg ude på pladserne i sin bil, der rummer hele Georgs værktøjssamling, hvoraf nogle dele stammer fra tiden lige efter anden verdenskrig. Og kan han ikke nå en ganske bestemt tang inde i bunden af bilen, bruger han bare en gribearm til det. Så er han klar til at fikse enhver maskine.

Udover at Georg Tscherning grundlagde og i mange år drev Tscherning, har han sideløbende arbejdet med oliemaleri og ikke mindst sine jernskulpturer. Dem har Georg lavet siden sine unge dage og blev overrasket, da han en dag opdagede, at der gik en anden fyr rundt og lavede det samme. Han hed Robert Jacobsen. Georg Tscherning har værker hængende på flere offentlige bygninger og får stadig bestillinger ind.