Referencer
  • Samlet styring giver bedre kvalitet
  • Samlet styring giver bedre kvalitet

Samlet styring giver bedre kvalitet

Jord, kloak og beton. G. Tscherning A/S har succes med samlet styring af flere fagentrepriser på samme byggeprojekt, bl.a. på CASAs nybyggeri ved Ny Ellebjerg Station.

Ti mænd iført orange tøj og lysegrøn hjelm står klar. Klokken er godt og vel frokost og endnu et vognlæs beton til dagens store opgave – rampen – er netop ankommet. To læs er allerede sendt retur. Betonen var for tynd og det går ikke. ”Når støbningen først er i gang, er det som et faldskærmsudspring” som projektleder Anders Juul Jørgensen udtrykker det. No way back. Når springet er taget og den første beton sprøjtet over armeringen, så er der kun en vej. Ikke ned. Men fremad.

Flere Tscherningfolk er i gang på pladsen, hvor komplekset Jacobsens Have skal stå færdigt i sommeren 2016.

I det modsatte hjørne, hvor betonfolk og struktører i august 2014 startede med at støbe kælderen og bundpladen, der skal bære en stueetage med erhverv og 114 lejligheder, er et af G. Tschernings sjak af anlægsfolk i gang med gravearbejde og klargøring til kloakker og installationer.

I et tredje hjørne har pladsens eneste kvinde, Tschernings Christine Ulse, netop målt op med GPS, præcis hvor 40 jernbetonpæle skal rammes i jorden lige om lidt. Egentlig skulle det 400 kvadratmeter store terrændæk i pladsens nordøstlige hjørne have hvilet på jordstøbte betonfundamenter. Men da første hul skulle graves, viste det sig, at jorden var både løs og våd. I stedet for blot at støbe endnu større betonfundamenter foreslog Tscherning totalentreprenøren CASA A/S og rådgiveren Grontmij, at man i stedet kunne ramme jernbetonpæle i til fast grund.

Som foreslået og besluttet, snart også gjort.

Nært samarbejde mellem projektleder og formænd

Gennem de senere år har G. Tscherning A/S haft flere store projekter med håndtering af flere entrepriser. I Valby leder projektleder Anders Juul Jørgensen alle Tschernings folk på pladsen, både anlægsfolk og betonfolk.

– På tilsvarende projekter ville anlægs- og betonopgaverne ofte være lagt ud på flere entrepriser, eventuelt med underentreprenører til at udføre de enkelte dele. Her klarer vi alt jord, beton og kloak selv og langt det meste i egenproduktion, siger Anders Juul Jørgensen og nikker over mod byggeriet Carl Jacobsens Vej 17, der snart står færdigt på den modsatte side af gaden.

– Derovre lavede vi stort set samme arbejde som her for V8 Construction. Eneste forskel er stort set, at derovre rev Tscherning også den eksisterende bygning ned og miljøsanerede.

På begge byggerier har Anders Juul Jørgensen haft to formænd fast tilknyttet projektet – Thomas Fossing på beton og Frederik Tagmos på jord og kloak.

Det handler om tid og kvalitet

De to formænd støtter på alle måder Anders Juul Jørgensens daglige arbejde med at koordinere, projektere og granske. Arbejdet bliver bogstaveligt talt mere solidt og velfunderet af samarbejdet mellem ham og hans erfarne formænd, forklarer Anders Juul Jørgensen.

– Bygherre slipper for en masse koordinering. Havde jeg kun stået for anlæg og en anden havde haft betonentreprisen, havde vi skulle kommunikere gennem bygherre. I stedet har vi selv den fulde styring, så vi kan planlægge fremadrettet og mere præcist. På den måde får vi også mest muligt ud af folkene. Har jeg et par jordfolk, der ikke har så meget at lave, kan de hjælpe med beton. Samarbejdet giver en bedre udnyttelse af ressourcerne.

Den udlægning kan produktionschef Nidal Al-Asadi fra totalentreprenøren på Jacobsens Have, CASA A/S, nikke genkendende til.

– Vi valgte Tscherning til opgaven, fordi de kan løse alle tre entrepriser – jord, kloak og beton. Det er en måde at projektere på, som frigiver en masse ressourcer hos os, og det handler naturligvis om tid og økonomi. Men det handler også om kvalitet, fortæller Nidal Al-Asadi.

Han værdsætter den gode ånd på pladsen og den dialog, han har med Tscherning. For kvalitet hænger i høj grad sammen med evnen til at samarbejde.

– Vi oplever, at der er en positiv dialog på pladsen og en lyst til at løse udfordringerne. Vi har en ret stram tidsplan, og konkret havde vi en udfordring med at få in situ-støbningen klar på etageadskillelserne, så elementmontagen kunne fortsætte. Her gik Anders og hans formænd, Thomas og Frederik, ind og hjalp med at finde en plan B og nogle gode løsninger, så vi ikke blev forsinket. Den fulgte vi og nu er vi tilbage på tidsplanen. God dialog giver også god kvalitet.

 

G. Tscherning A/S har gennem de seneste år med succes haft flere entrepriser på samme byggeprojekt og udført dem i egenproduktion, bl.a.:

Margretheholmen (2010-17) Nyt boligområde, hvor G. Tscherning A/S har hovedentreprise på alt anlægsarbejde, herunder byggemodning, forsyning, kloak og fundamenter

Sorgenfrivang II (2014-17) Stort renoveringsprojekt med nedrivning, miljøsanering, jord, beton og kloak

Tibberupparken (2014-17) Stort renoveringsprojekt med skæring, nedrivning, miljøsanering, jord, beton og kloak

Bryghusgrunden (2014-17) Nybyggeri med kompliceret jord – og kloakentreprise

Jacobsens Have (2013-15) Nybyggeri med jord, beton- og kloakentreprise

CabInn Århus (2013-14) Nedrivning, miljøsanering, jord, beton, kloak samt elementmontage

 

content/casa3.jpg

Nederst i billedet det næsten færdige byggeri Carl Jacobsens Vej 17, hvor G. Tscherning bl.a. har støbt bundplade og alt kloakarbejde og i sin tid revet den eksisterende industribygning ned. Endnu mangler belægningsarbejdet. I baggrunden (øverst) ses Jacobsens Have, hvor Tscherning i sommeren 2015 er færdig med stort set samme arbejde – i alt tre entrepriser – jord, kloak og beton i egenproduktion.

content/casa4.jpg

content/casa5.jpg

Gå tilbage