Referencer
  • Marguerite Viby Plads
  • Marguerite Viby Plads
  • Marguerite Viby Plads
  • Marguerite Viby Plads
  • Marguerite Viby Plads

Marguerite Viby Plads

Med G. Tscherning A/S’ hjælp har Dirch Passers Allé nu fået sin Marguerite Vibys Plads.

Frederiksbergs nye bydel Revykvarteret fik i forbindelse med revisionsfirmaet KPMGs opførelse af nyt hovedsæde i 2010-12 en hyggelig solbeskinnet plads.

Områdets nye veje og pladser er opkaldt efter store revystjerner som Preben Kaas, Dirch Passer, Kjeld Petersen, Elga Olga og Stig Lommer. G. Tscherning A/S fik opgaven med at hjælpe Marguerite Viby på vej. Eller rettere på plads.

Området er opstået efter nedrivning af bl.a. gammel industri og Frederiksberg Gasværk. En enkelt bygning fra tiden er dog blevet, nemlig Målerhuset, som den nye plads er bygget op omkring.

G. Tscherning A/S har udført belægningsarbejdet på pladsen i samarbejde med MT Højgaard A/S. Ialt har G. Tscherning A/S lagt 1.860 m2 granit, der skåret i forskellige størrelser er lagt på pladsen, størstedelen i moduler. De tykke granitfliser – eller -blokke – er flere steder lagt i skæve vinkler og med fald samt som trappetrin, ialt 285 lbm trappe.
Desuden har G. Tscherning A/S rundt om på pladsen in situ-støbt betonplinte samt et 63 m2 stort trekantet vandbassin. Alt er beklædt med samme granit.
Rundt om i belægningen på pladsen er der bl.a. gjort plads til lys, træer, cykelstativer mm. Desuden er lagt ialt 150 lbm ledelinje.

Alt i alt et kompliceret belægningsarbejde, som både sjak og bygherre er yderst tilfreds med.

Gå tilbage