Projekter
  • Projekt: HT-Terminalen
  • Projekt: HT-Terminalen
  • Projekt: HT-Terminalen
10 / 01 / 2016

Projekt: HT-Terminalen

Fagligt var nedrivningen af HT-Terminalen ikke særlig. Hverken langvarig, kompliceret eller udført under tidspres. Til gengæld var både bygning og nedrivning blandt landets mest omtalte.

Den sorte kasse. Cigarkassen. Muren. Remote-controllen. Betonklodsen. Sågar Gøgeungen og Den Sorte Ligkiste.

G. Tscherning A/S befriede Danmark for en udskældt bygning i 2010.

Politikere, borgere og i særdeleshed dagbladet Politiken havde siden HT-Terminalens indvielse ifm. Kulturåret i 1996 plæderet for både nedrivning, fjernelse og ombygning af HT-Terminalen, der blev bygget for at huse Kulturårets informationscenter og siden benyttet til billetsalg og Aftenshowets tv-studie. Da kritikken var på sit højeste i 2000, fandt Københavns borgerrepræsentation penge til udskrivning af en arkitektkonkurrence, så Rådhuspladsen kunne slippe for arkitekt Svend Axelssons bygning.

Kritikerne blev dog reddet på anden vis

I 2004 blev anlæggelsen af Metro Cityringen besluttet: Rådhuspladsen skulle kobles på metroen og pladsens kommende metro-station ligge på HT-Terminalens plads. 15. februar 2010 gik Tscherning i gang med nedrivningen. Pressen var på plads fra morgenstunden på dagen og igen, da bygningen var nede en måneds tid senere.

Alt gik efter planen.

Se video om projektet her

Gå tilbage